Skaad oer 't Waad

Skaad oer it Waad: Zaterdag 22 september 

"Kom op verhaal" Schiermonnikoog
Bank van Banck 19:30
Toegang gratis na afloop gaat de pet rond

Meer info

Op zaterdagavond 22 september spelen en zingen we met Wereldkoor DeKoor, Skaad oer 't Waad aan de waddenkust op Schiermonnikoog tijdens het festival "Kom op verhaal". "Skaad oer it Waad" spelen we bij de Bank van Banck. Hij staat net ten zuiden van het dorp aan de waddenkust. Weer zo’n superplek voor deze sfeermuziek.

Het is dan al veel eerder donker dan in de zomer dus het concert begint om 19.30 u. De toegang is vrij, we gaan met de pet rond.


"Skaad oer it Waad", de compositie van de Friese componist Herman Peenstra, is geïnspireerd door de nacht. De muziek in deze 16-delige nachtsuite is betoverend en filmisch, een bijzondere mix van klassiek, minimal en folk. Skaad oer it Waad brengt je in een andere wereld. Er ontstaat een sfeer waardoor je als publiek los komt van de muziek en de geheimen van de nacht beleeft.


Recensie Friesch Dagblad

Flyer Dokkum (voorbeeld van de Bonefatiuskapel: zaterdag 7 oktober 2017)

Herman Peenstra, componist en accordeonist, is gefascineerd door de nacht. Op basis van zijn associaties met de nacht heeft hij een suite geschreven die alle facetten van de nacht verklankt. Van de zonsondergang en de schemering neemt de ingetogen muziek je mee naar de diepte van de nacht met heldere sterren en een zacht golvende zee. In het levendige middenstuk van de compositie ontwaken de dieren van de nacht. Dan komen de mensen, in steeds fantastischer gedaanten. Tot de nacht zijn einde vindt in de zonsopgang.

Deze bijzondere suite wordt uitgevoerd door wereldmuziekensemble RemoliNo en Wereldkoor Dekoor uit Leeuwarden o.l.v. Wilco Kloosterman. RemoliNo bestaat uit Herman Peenstra (accordeon), Carel van Leeuwen (cello) en Marcel Prins (viool). Voor deze gelegenheid is de bezetting uitgebreid met twee gastmuzikanten: Willem de Wit (marimba) en Hans Oosterhoff (hobo).RemoliNo met gast muzikanten Willem de Wit (marimba) en Hans Oosterhoff (hobo).

DeKoor uit Leeuwarden

Like ons op de Facebookpagina van RemoliNo:Fryslân DOK heeft in "De nacht fan Moddergat" de muziek en beelden in de documentaire gebruikt zie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten