Agenda

Agenda:


06 maart 2020 Huiskamerconcert Vijverstraat 4, 8921 GP Leeuwarden


Spannende Nachtmuziek

RemoliNo: Drie Friese muzikanten, die uit alle windstreken muziek opzuigen en er hun eigen (-wijze) draai aan geven. Speciaal voor het huiskamerconcert bij Nico de Koning presenteert RemoliNo op 6 maart 2020 een muzikaal verhaal en een mix van gevarieerde wereldmuziek.

Herman, de accordeonist van RemoliNo, is gefascineerd door de nacht. Zijn overgrootvader was vuurtorenwachter op Vlieland. Voor de pauze neemt RemoliNo je mee op zijn overgrootvaders donkere nachtelijke reis, verklankt met gecomponeerde muziek en korte verbindende Fryske gedichten van Herman. Van de zonsondergang en de schemering neemt de ingetogen muziek je mee naar de diepte van de nacht met nachtdieren, geesten, heldere sterren en een zacht golvende zee. De nachtelijke worsteling van de vuurtorenwachter vormt de rode draad van de muzikale vertelling. Als basis dient een compositie voor koor (het Leeuwarder DEKOOR) en meerdere gastmuzikanten: “Skaad oer it Waad”, die de afgelopen jaren in heel bijzondere concerten op speciale locaties het licht zag en het donker liet zien.


Na de pauze laten we ons inspireren door Europese volksmuziek met onder andere opzwepende Balkanritmes en verstilde Ierse klanken: Muziek met een wervelend dansant karakter, afgewisseld met verstilde melancholie.


Maximum aantal bezoekers: 50 Zeker zijn van een plaats? Meld je aan bij
nicodekoning999@gmail.com

Datum : 6 maart 2020
Tijd : 19.30 uur (inloop etc)
Plaats : Vijverstraat 4, 8921 GP Leeuwarden
Toegang : € 15,00

Geen opmerkingen:

Een reactie posten