RemoliNo Wereldmuziekgroep

zaterdag 8 oktober 2016

25 jaar samenspelen, samen muziek maken, samen plannen maken en uitvoeren, samen je laten inspireren, RemoliNo ademt muziek. Drie Friese muzikanten, die gretig muziek uit alle windstreken opzuigen en daar dan weer een eigen draai aan geven. 


Onze muziek heeft een wervelend dansant karakter, afgewisseld met verstilde melancholie. We spelen op feesten, plechtigheden en op allerlei locaties, maar geven vooral graag concerten. We werken graag samen met andere artiesten (zangers, dansers, vertellers). Vorig jaar hebben we de Misa Criolla in het Fries gedaan met Con Amore en Anneke Douma. Een Argentijnse mis vertaalt in het Fries en de muziek is door Herman gearrangeerd zodat het voor ons ensemble geschikt is.

Skaad oer 't Waad

Herman heeft een eigen compositie geschreven voor ons trio. De muziek is een ode aan de nacht. We gaan samenwerken met DeKoor en gastmuzikanten en we zijn trots dat de wereld première gepland is op 3 november 2016. De uitvoering is in het Natuurhistorisch museum in het atrium. Een perfecte plaats waar je door het glazen dak een natuurlijke symbiose tussen de muziek en de nacht krijgt. Lees meer op "Skaad oer 't Waad"

Remolino bestaat uit:

Herman Peenstra (accordeon, zang).
Marcel Prins (viool)
Carel van Leeuwen (cello, gitaar, fluiten, slagwerk, zang),

Wij hebben niet alleen in Nederland (conservatoria, festivals,Workshops etc.), maar ook ver daarbuiten in o.a. Frankrijk, China, Siberië, Japan, U.S.A., Canada en Zuid Afrika muziek opgesnoven en uitgevoerd, maar vandaag spelen we graag voor u.

*)= RemoliNo is een draaikolk of een wervelwind in het Spaans. Maar onze groep is voortgekomen uit Remoly. En kan ook worden uitgelegd als Remoli sa as it no is = Remoli No.