Skaad oer 't Waad

De Nacht van de Nacht concert en tocht

Tijdens de Nacht van de Nacht organiseert de Friese Milieu Federatie (FMF) een exclusief concert en tocht. In het begin van de avond wordt er een prachtige tour afgelegd in het Noarderleech. De tour zal per trekker en kar door het donkere gebied worden afgelegd. Op verschillende momenten is er een mogelijkheid om stil te staan en te genieten van dit prachtige duistere gebied.In het Noarderleech is het nog écht donker, een bijzondere ervaring. Bovenstaande foto toont het prachtige uitzicht dat u tijdens de tour kunt zien. Stelt u zich dit uitzicht eens voor met een prachtige sterrenhemel!

Tijdens én na de tocht wordt er een nachtconcert gegeven waarbij “Skaad oer it Waad”, de nieuwe compositie van Herman Peenstra ten gehore wordt gebracht.

De muziek wordt midden in het prachtige gebied Noarderleech gespeeld, zodat u tijdens het muziekstuk een prachtig uitzicht hebt over dit mooie en duistere gebied.

U kunt zich aanmelden via: johandirk.van.der.schaaf@friesemilieufederatie.nl

Deelname is kosteloos.

Kaarten reserveren:

johandirk.van.der.schaaf@friesemilieufederatie.nl

Skaad oer it Waad,

de compositie van Herman Peenstra, is geïnspireerd door de nacht. De muziek in deze 16-delige nachtsuite is betoverend en filmisch, een bijzondere mix van klassiek, minimal en folk. Skaad oer it Waad brengt je in een andere wereld. Er ontstaat een sfeer waardoor je als publiek los komt van de muziek en de geheimen van de nacht beleeft.


Recensie Friesch Dagblad

Flyer Dokkum

Herman Peenstra, componist en accordeonist, is gefascineerd door de nacht. Op basis van zijn associaties met de nacht heeft hij een suite geschreven die alle facetten van de nacht verklankt. Van de zonsondergang en de schemering neemt de ingetogen muziek je mee naar de diepte van de nacht met heldere sterren en een zacht golvende zee. In het levendige middenstuk van de compositie ontwaken de dieren van de nacht. Dan komen de mensen, in steeds fantastischer gedaanten. Tot de nacht zijn einde vindt in de zonsopgang.


Like ons op de Facebookpagina van RemoliNo:


Fryslân DOK heeft in "De nacht fan Moddergat" de muziek en beelden in de documentaire gebruikt zie:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen