Skaad oer 't Waad

Skaad oer ’t Waad in Gaasterland

15 juli | 20:00 - 22:00
Openluchttheater Rijs

Op zondagavond 15 juli voert RemoliNo samen met gasten en DeKoor, Herman Peenstra's 'nachtsuite' Skaad oer 't Waad uit in Gaasterland. In de fraaie Teatertún in Rijs. 

Theatertuin Rijs 
15 juli 21:30
Toegang 15 euro

Kaarten Rijs reserveren:

info@RemoliNo.nl


Skaad oer ’t Waad Zwarte Haan Nederland

25 juli | 22:00 - 26 juli | 00:00


Kaarten Zwarte Haan reserveren:

Van Plan
Dijk bij Zwarte Haan


Op woensdagavond 25 juli 2018 spelen en spelen en zingen we Skaad oer 't Waad met RemoliNo en DeKoor aan de waddenkust bij Zwarte Haan. Tijdens het festival staan de zintuigen centraal; horen, zien, voelen, proeven en ruiken. Het festival staat in het teken van duisternis beleving en pelgrimage in het waddengebied. 

Het festival sluit aan op de aankomst van de pelgrims eerder die dag in Sint Jacobiparochie.Dit gebeurt in het kader van Santiago aan het wad, bij de aankomst van de wandelaars die de 'omgekeerde' pelgrimsroute hebben gelopen. Meer informatie
de compositie van Herman Peenstra, is geïnspireerd door de nacht. De muziek in deze 16-delige nachtsuite is betoverend en filmisch, een bijzondere mix van klassiek, minimal en folk. Skaad oer it Waad brengt je in een andere wereld. Er ontstaat een sfeer waardoor je als publiek los komt van de muziek en de geheimen van de nacht beleeft.


Recensie Friesch Dagblad

Flyer Dokkum (voorbeeld van de Bonefatiuskapel: zaterdag 7 oktober 2017)

Herman Peenstra, componist en accordeonist, is gefascineerd door de nacht. Op basis van zijn associaties met de nacht heeft hij een suite geschreven die alle facetten van de nacht verklankt. Van de zonsondergang en de schemering neemt de ingetogen muziek je mee naar de diepte van de nacht met heldere sterren en een zacht golvende zee. In het levendige middenstuk van de compositie ontwaken de dieren van de nacht. Dan komen de mensen, in steeds fantastischer gedaanten. Tot de nacht zijn einde vindt in de zonsopgang.

Deze bijzondere suite wordt uitgevoerd door wereldmuziekensemble RemoliNo en Wereldkoor Dekoor uit Leeuwarden o.l.v. Wilco Kloosterman. RemoliNo bestaat uit Herman Peenstra (accordeon), Carel van Leeuwen (cello) en Marcel Prins (viool). Voor deze gelegenheid is de bezetting uitgebreid met twee gastmuzikanten: Willem de Wit (marimba) en Hans Oosterhoff (hobo).RemoliNo met gast muzikanten Willem de Wit (marimba) en Hans Oosterhoff (hobo).

DeKoor uit Leeuwarden

Like ons op de Facebookpagina van RemoliNo:Fryslân DOK heeft in "De nacht fan Moddergat" de muziek en beelden in de documentaire gebruikt zie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten